Untitled
22 nov 2013
week 103: 14 t/m 20 november

Op 14 november is Bas met mij mee boodschappen gaan doen. We hebben hem vandaag zijn Cars-pot gegeven (een potje, krukje en toiletverkleiner met het geluid van een race-auto). Hij zegt altijd “poepen” als hij moet poepen of plassen. Omdat hij dat zelf aangeeft, wilden we proberen of hij op het potje wil. We hebben het boek “Karel en zijn potje” van de bieb aan hem voorgelezen.
Op 15 november had Mark een symposium en was hij voor de eerste keer in 2 weken tijd niet thuis. Bas heeft vandaag heel vaak “papa bijna thuis” gezegd. We hebben boodschappen gedaan en zijn bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen samen met tante Maartje en Eline. Bas heeft fijn gespeeld. Toen Bas ’s middags wakker werd, waren tante Maartje en Eline er. Ook toen hebben Bas en Eline fijn gespeeld. Ook ’s avonds moest Mark weg. Bas moest huilen omdat Mark hem niet naar bed kon brengen. We hebben samen papa uitgezwaaid en toen was het gelukkig weer goed en heeft hij nog heel lief gespeeld.
Mark heeft op 16 november even met Bas naar de intocht van Sinterklaas op televisie gekeken. Na zijn middagdutje zijn we bij opa en oma Van Mierlo geweest. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars waren er ook. Bas, Esther en Lars hebben fijn gespeeld. We hebben met zijn allen daar gegeten.
Bas is al flink verwend door Sinterklaas en Zwarte Piet. Ze hebben bij allebei de opa’s en oma’s en bij ons thuis al een paar keer wat in de schoen gedaan! Als Bas thuis zijn schoentje(s) zet bij de voordeur gaan we samen een liedje zingen.
Op 17 november werd Laura gedoopt. Bas zat bij Mark op schoot en heeft zich, ondanks dat hij af en toe natuurlijk wel wat zei, keurig gedragen. Toen we thuis waren, heeft hij fijn gespeeld met Esther, Lars en Eline. Iedereen bleef hier eten en dat vond Bas wel gezellig; hij heeft erg veel gegeten.
We zijn op 18 november naar de winkel gewandeld, dat was alweer even geleden. Bas heeft op de terugweg een stuk zelf gelopen. Hij wilde graag naar het speeltuintje, waar hij even op de wipkip heeft gezeten en wat heen en weer heeft gerend. Toen ik ’s avonds thuis kwam, zat Bas bij Mark op de bank. Hij was erg onrustig en moest erg hard huilen. Hij heeft nog even bij ons op de bank gezeten en heeft toen gelukkig wel goed geslapen.
Op 19 november heeft Bas tot 08.00 uur uitgeslapen. ’s Morgens zijn we bij Lieke, Julian en Sophie op bezoek geweest. Bas en Julian hebben heel fijn samen gespeeld. Ze waren allebei erg vrolijk, hebben met de bal overgegooid en vrolijk heen en weer gerend. Bas was vandaag ’s middags en’s avonds onrustig toen hij naar bed moest, maar hij viel wel sneller in slaap dan gisteren. ’s Middags wilde Bas ook in de box toen Laura erin lag; hij heeft er even met Laura in gezeten.
Toen ik Laura op 20 november haar fruithap gaf, draaide ze op een gegeven moment haar hoofd opzij. Toen ik haar naam een paar keer zei in de hoop dat ze weer naar mij zou kijken, reageerde ze daar niet echt op. Bas zat ook aan tafel zijn fruit te eten en die dacht te helpen door heel hard “Laura, meisje!!!” te schreeuwen. Daar schrok Laura zo van dat ze moest huilen. We hebben boodschappen gedaan en zijn bij opa en oma Van Aerle geweest en hebben daar, samen met tante Maartje en Eline, geluncht.
Toen we tegen Bas zeiden “morgen is het feest” (daags voor de doop van Laura), dan geeft hij zichzelf een handje en zegt “feliciteerd!”. Ook zegt hij vaak netjes “dankewel” als we hem iets geven en “zondheid” als we moeten niezen.
We moeten nu echt gaan oppassen wat we zeggen ;-), want Bas zegt álles na. Ook zingt hij steeds vaker mee met liedjes (“klappen in de handjes”, “poesje mauw”, “hoofd-schouders-knie-en-teen”, “hop-hop-paardje rij naar zee” en “we zijn er bijna”)
Hij vindt het erg leuk om te kleuren. Regelmatig haalt hij zijn kleurpotloden, waskrijtjes en verfrollers uit de kast. Regelmatig zit hij aan tafel te kleuren als ik aan het koken ben.
Bas is erg lief met Laura. Hij gaat haar regelmatig even knuffelen en kusjes geven, zeker als ze in haar wipstoeltje zit.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative